Wereldse filmliga “La graine et le mulet” van Abdellatif Kechiche

Datum: vrijdag 1 november 2019
Tijd: 19:30 – 22:00
Locatie: Budapest, WG-terrein, ingang links van Pesthuislaan 2-98

De botsingen van de Noord-Afrikaanse familie met de overwegend blanke bestuurlijke elite van het stadje leggen veel onderhuids racisme bloot. Toch gaat “La graine et le mulet” niet in de eerste plaats over integratieproblemen. De hoofdpersonen beschouwen zichzelf niet als allochtonen, maar als Fransen. Het verhaal speelt zich af in het Zuid-Franse kustplaatsje Sète.

Bij de Wereldse Filmliga kun je gezamenlijk met buurtbewoners klassieke of bijzondere films bekijken, die niet in reguliere bioscopen te zien zijn. Het zijn films die je raken en je aan het denken zetten. Na afloop wordt deze keer nagepraat over de film.