Wereldse Filmliga 20 oktober

Voor bewoners in en om het WG-terrein. Bij de Wereldse Filmliga kunnen gezamenlijk met buurtbewoners klassieke of bijzondere films bekeken worden, die niet in reguliere bioscopen te zien zijn. Het zijn films die je raken en je aan het denken zetten. Na afloop wordt deze keer nagepraat over de film met Joke Lochtenbergh. Tijdens de filmliga is er gesprek mogelijk met andere buurtbewoners om anonimiteit in de buurt te verkleinen, sociale cohesie te vergroten en met meer plezier samen te leven in de buurt.

Deze avond draait de film: Les Quatre Cents Coups

Résultat de recherche d'images pour "les 400 coups truffaut"

Les Quatre Cents Coups is een Franse dramafilm uit 1959 onder regie van François Truffaut. Het is een van de sleutelfilms van de Franse nouvelle vague. Bovendien is het de eerste film uit Truffauts Doinel-cyclus waarin diens lievelingsacteur Jean-Pierre Léaud gestalte geeft aan Antoine Doinel.

De jonge Antoine Doinel groeit op in armoedige en liefdeloze omstandigheden bij zijn moeder en stiefvader. Op school staat hij bekend als roervink. Als hij samen met een medescholier de schrijfmachine van zijn stiefvader steelt om ze te verkopen in een pandjeshuis, halen zijn ouders de politie erbij. Later stemmen ze er ook mee in om Antoine naar een tuchthuis te sturen. Antoine vlucht uiteindelijk weg uit het instituut.

Datum: woensdag 20 oktober 2016
Tijd: 19:3022:00

gratis toegang

 

Adres: Budapest, gezamenlijke woonkamer WG-terrein,
ingang links van Pesthuislaan 2-98
Er is koffie en thee en de bar is open.
Georganiseerd door: Stichting Wereldse Wijk in samenwerking met de woon-werk vereniging WG-terrein. Ook het netwerk van stadsdorp Vondel/Helmers is uitgenodigd.
%d bloggers like this: